De C3 WRC maakt kennis met Turkije

De C3 WRC maakt kennis met Turkije

In de tiende rally van dit seizoen zal de C3 WRC kennismaken met Turkije, het land waar zijn voorganger - de Xsara WRC - ooit de eerste WRC-zege voor Citroën binnenhaalde en het land dat nu voor de zevende keer het toneel vormt van een WRC-rally. Het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team vertrouwt voor deze rally opnieuw op de kunsten van de equipes Craig Breen/Scott Martin, Mads Ostberg/Torstein Eriksen en Khalid Al Qassimi/Chris Patterson.

MARMARIS ALS UITVALSBASIS

De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull en de gevolgen daarvan voor het luchtverkeer hadden in 2010 het WRC-circus bijna in Turkije gehouden, desondanks is het WRC er in de jaren daarna niet meer teruggekeerd. Dit jaar is het WRC echter terug in Turkije en heeft het met de badplaats Marmaris aan de Turkse Rivièra een nieuwe uitvalsbasis, na Kemer (2003, 2004, 2005, 2006 en 2008) en Istanboel (2010). De rally verschilt qua eigenschappen en moeilijkheidsgraad overigens weinig met de eerdere Turkse rally's en houdt wat dat betreft ongeveer het midden tussen de Rally van Sardinië en de Acropolis Rally. De verkenners die in Turkije op pad zijn gestuurd voorspellen dan ook weer een heel zware rally, die technisch lastig is door de losse stenen en ook door de hoge temperaturen veel van het mechaniek en de banden van de auto's vergt. Bij de verkenning willen de equipes van het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team dan ook niet achterblijven bij de rest en het maximale uit het optekenen van de pacenotes en hun aanpassings- en improvisatievermogen halen. Met een recordaantal van vier zeges in zes WRC-rally's in dit land heeft het merk immers een naam hoog te houden.

EEN GOED BEGIN...

Het team heeft zich in elk geval goed voorbereid met drie dagen testwerk op de testparcoursen in het Franse departement Aude, die onder rallyrijders bekendstaan om hun slopende karakter. Terwijl Mads Ostberg en Craig Breen hopen het beste te kunnen halen uit de startvolgorde van de eerste dag (ze starten respectievelijk als 8e en 9e op de weg) om kans te maken op een vierde podiumplaats van dit seizoen, maakt Khalid Al Qassimi voor de derde keer dit seizoen zijn opwachting achter het stuur van de C3 WRC, vastberaden om nog meer van zijn potentieel te laten zien. Met een Super Special in de stad op donderdagavond en met de openingsspecial van Çetibeli op vrijdag die met zijn meer dan 38 km de langste klassementsproef van het hele weekend is, kunnen de equipes er direct vol tegenaan en zal de toon worden gezet voor een rally die zeker niet zonder verrassingen zal blijven!

Galerij

Terug naar overzicht