Peugeot 508 en 508SW voorgesteld als First Edition

Peugeot 508 en 508SW voorgesteld als First Edition

eugeot heeft op het Salon van Parijs de nieuwe 508, in beide koetswerkversies, voorgesteld als First Edition. Die uitvoering zal (zoals meer en meer gebruikelijk is) alleen aan het begin van de commercialisering beschikbaar zijn. Peugeot groepeert er een specifieke uitrusting in.

Een duidelijk verschil tussen de First Edition en mindere 508-en zijn de glanzend zwarte grille en de diamantgeslepen 19-duims lichtmetalen wielen. Kopers kunnen kiezen tussen Twilight Blue of Amazonite Gray voor de lak.

Aan de binnenzijde bestaan de aardigheidjes uit een dakafwerking in de tint ‘mistral’, aluminium pedalen, specifieke dorpelsierlijsten, een houtafwerking in zebrano en bekleding in nappaleder (alweer keuze uit twee tinten). De uitrusting is tegelijk gespekt met nachtvisie, inductie voor het draadloos opladen van smartphones, een DAB-radio, gekoppeld aan een premium geluidsinstallatie van Focal en een 10” aanraakscherm met 3D-navigatie.

Klanten van de auto kunnen kiezen tussen de 1,6-liter PureTech die 225 pk opwekt, en de 180pk sterke 2,0-liter BlueHDi-diesel, beiden in combinatie met een achttrapsautomaat. De verkoop is gestart op 2 oktober.


Bron: Auto55