Rij in wintermodus

Rij in wintermodus

Om in de winter in alle gemoedsrust de weg op te gaan, stelt CITROËN je haar nieuwe gamma winterbanden voor waarmee je jouw rijgedrag kunt aanpassen aan de weersomstandigheden. Vanaf dat de temperaturen onder 7°C zakken, kies je best voor winterbanden. Jouw veiligheid hangt ervan af.

WAAROM WINTERBANDEN ?

  • Onder 7°C wordt het rubber van zomerbanden hard en verminderen hun prestaties. Met winterbanden, die gemaakt zijn uit een specifiek rubber krijg je een optimale grip.
  • De winterse weersomstandigheden zijn vaak moeilijk : sneeuw, regen, mist, vries, ijzel zijn zoveel factoren die het rijden gevaarlijk maken. Om toch de bevroren, besneeuwde of natte wegen op te gaan zonder controle over het stuur te verliezen, opteer je beter voor winterbanden. De risico’s van aquaplaning zijn beperkter en je blijft mobieler.
  • In tegenstelling tot wat beweerd wordt, is het rubber van winterbanden even resistent als het rubber van zomerbanden.
  • Net zoals de zomerbanden moeten ze tussen 2 gebruiken met zorg gestockeerd worden om hun efficiëntie te behouden. Vraag raad over het stockeren van jouw banden aan jouw CITROËN verkooppunt.
  • Kies niet meer tussen veiligheid en besparen. Winterbanden zorgen voor meer veiligheid ook als het niet sneeuwt. Hun rubber is beter geschikt en geeft meer grip.
  • Winterbanden worden sterk aangeraden voor SUV-wagens.


WAAROM WACHTEN ?

Maak uw wagen winterklaar en boek uw afspraak bij Govaerts Halen via 013 35 15 00 of online.

kit_route

In België is het gebruik van winterbanden niet verplicht. In andere Europese landen kan de reglementering verschillend zijn. Informeer je vooraleer op wintervakantie te vertrekken.