Mazda onthult MX-5 30th Anniversary Edition in Racing Orange

Mazda onthult MX-5 30th Anniversary Edition in Racing Orange

Softtop en inklapbare hardtop beschikbaar voor een verkoop die beperkt is tot 3.000 exemplaren wereldwijd. In Belgiƫ en Luxemburg bieden we enkel de Softtop aan.

Mazda Motor Corporation onthulde de Mazda MX-5 30th Anniversary Edition gisteren op het autosalon van Chicago, dat nog tot 18 februari loopt.

30 jaar en meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren later, heeft Mazda het gevoel dat de MX-5 is uitgegroeid tot een creatie die zichzelf overstijgt. Hij behoort nu toe aan de fans van over de hele wereld die de ontwikkeling van het model gesteund hebben. Om zijn dankbaarheid en hoge verwachtingen uit te drukken die Mazda koestert voor de toekomst van de MX-5, ontwikkelde het bedrijf Racing Orange voor de nieuwe, beperkte uitvoering. Een exclusieve koetswerkkleur die doet denken aan het morgenrood van een nieuwe, spannende dag.

Naast Racing Orange, krijgt de MX-5 30th Anniversary Edition velgen in gesmeed aluminium (Rays ZE40 RS30) mee, die exclusief voor de MX-5 werden uitgewerkt in samenwerking met Rays Co., Ltd., evenals een 30e-verjaardagsbadge met het serienummer van het model. De verkoop zal beperkt worden tot 3.000 exemplaren wereldwijd voor de softtop- en de RF-modellen met inklapbare hardtop samen. In België en Luxemburg wordt enkel de Softtop aangeboden.

De MX-5, die in 1989 debuteerde op het autosalon van Chicago, viel meteen in de smaak. Nu, drie decennia en vier generaties later, domineert hij nog steeds de roadstermarkt. Doorheen de jaren bleef de tweezitter altijd trouw aan het oorspronkelijke principe van een betaalbare, lichte roadster die vooral leuk is om mee te rijden. En aan de essentie van de Jinba Ittai-filosofie, die zegt dat de auto en de bestuurder een zijn. Een gevoel dat alle Mazda-modellen vandaag oproepen.

Exclusieve kenmerken

  • Koetswerkkleur Racing Orange
  • Rays-velgen in gesmeed aluminium (Rays ZE40 RS30)
  • 30e-verjaardagsbadge (met serienummer)
  • Oranje remzadels en oranje accenten op de zetels, de deurpanelen, het dashboard en de versnellingspook
  • Recaro-zetels
  • Bilstein-schokdempers (enkel op handgeschakelde modellen)
  • Brembo-remzadels vooraan (in oranje)
  • Nissin-remzadels achteraan (in oranje)
  • Bose®-soundsysteem (AudioPilot™2) met negen luidsprekers
  • Apple CarPlay® en Android Auto™ (in geselecteerde markten)

Mazda is aanwezig op het autosalon van Chicago

Binnenkort te koop

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition (wereldpremière)

Te koop

Mazda3, Mazda6, Mazda CX-9, Mazda CX-5, Mazda CX-3


Galerij

Terug naar overzicht