Mazda3 wint World Car Design of the Year

Mazda3 wint World Car Design of the Year

Als kroon op de festiviteiten voor de honderdste verjaardag van de onderneming, heeft de Mazda3 de titel van World Car Design of the Year 2020 gewonnen, een van de bijzondere categorie├źn van de World Car Awards (WCA). Na de Mazda MX-5 in 2016 is de Mazda3 al de tweede Mazda die wordt uitgeroepen tot World Car Design of the Year.

“Alvorens deze onderscheiding in ontvangst te nemen, wil Mazda Motor Corporation zijn medeleven uiten aan iedereen die getroffen is door het coronavirus”, verklaarde Akira Marumoto, Representative Director, President en CEO van Mazda Motor Corporation. “We zijn erg vereerd de titel van World Car Design of the Year in ontvangst te mogen nemen in dit bijzondere jaar, waarin we de honderdste verjaardag van onze onderneming vieren. We zullen onze klanten blijven verrassen met unieke producten, designs, technologieën en ervaringen.”

De unieke Kodo-designfilosofie, die in 2010 werd geïntroduceerd, en de manier waarop ze onze auto’s dynamiseert, vormen de drijvende kracht achter de meermaals bekroonde stijl van het huidige Mazda-gamma.

De Mazda3, die in 2019 werd gelanceerd, kon als eerste model uitpakken met de jongste nieuwigheden in de baanbrekende Kodo-designtaal van het merk: een rijpere interpretatie die een prestigieuzere stijl creëert dankzij het elegante en nauwkeurige minimalisme van de ‘less is more’-filosofie die inspiratie put uit de zuiverste tradities van de Japanse kunst en de schoonheid van de ruimte tussen voorwerpen.

Er waren honderden uren van minutieus boetseer- en lakwerk nodig om tot het unieke design van de Mazda3 te komen, met subtiele golven van licht en schaduw die over het gladde koetswerk van de auto glijden en een natuurlijke en krachtige uiting van vitaliteit laten ontstaan.

Een dergelijke gecontroleerde vitaliteit creëren met een even mooie als eenvoudige vorm, vereist een uitzonderlijke mate van tijd, discipline en vakmanschap. Toch is het een pijler van de typisch Japanse elegantie van Mazda’s nieuwe designvisie, waarbij de bezitservaring verder wordt verrijkt door de presentatie van de auto als een kunstvoorwerp.

Mazda oogstte al heel wat succes in de World Car Awards, een jaarlijkse wedstrijd met een 86-koppige jury van autojournalisten uit 25 verschillende landen. De titel van World Car Design of the Year 2020 is de jongste in een lange reeks van onderscheidingen voor de Mazda3. Eerder schreef hij ook al de titel 'Red Dot: Best of the Best' van de Red Dot Product Design Awards 2019 op zijn naam, evenals die van 'Supreme Winner' van de Women's Car of the Year Awards 2019 en die van 'Small Hatch of the Year' van de Britse Car of the Year Awards 2020.

Galerij