E-Racing met Mazda

E-Racing met Mazda

Mazda's nieuwe virtuele racewagen, de Mazda RX-Vision GT3 Concept, is vanaf 22 mei 2020 om 15 uur (JST) te downloaden in Gran Turismo Sport[1]. De RX-Vision GT3 Concept, die in samenwerking met Polyphony Digital Inc. werd ontwikkeld, is Mazda's nieuwste virtuele racewagen voor de simulatiegame Gran Turismo Sport voor de PlayStation®4 van Sony Interactive Entertainment.

De GT3 Concept werd afgeleid van de concept-car Mazda RX-Vision, die in 2015 werd onthuld op het autosalon van Tokio, en werd aangepast aan de FIA GT3-voorschriften voor racewagens. Bovendien voldoet hij ook aan de eigen GR.3-regels van Gran Turismo Sport.

Terwijl het passagierscompartiment en de deuren conform de GT3-voorschriften behouden bleven, werden de sporen van de voor- en achterbanden en de spatborden verbreed. Een grote luchtuitlaat in de motorkap komt zowel de stroomlijn als de koeling van het motorcompartiment ten goede, terwijl de voor- en achterspoiler en de diffuser achteraan de neerwaartse druk verhogen. Bovendien werden de rijhoogte en de totale hoogte van de auto gereduceerd om de aerodynamische prestaties te optimaliseren.

Door zware materialen en overbodige interieuronderdelen te elimineren, konden de ingenieurs het gewicht en het zwaartepunt verlagen. Dankzij de centraal voorin gelegen Skyactiv-R-wankelmotor met vier rotors en 570 pk kan de auto een ideale gewichtsverdeling van 48/52 procent (voor/achter) voorleggen.

Zoals bij elke Mazda draagt de minutieuze aandacht voor de cockpitergonomie bij tot het bedieningsgemak tijdens een race. Met name het stuurwiel werd speciaal ontworpen voor meer gebruiksgemak tijdens het racen.

De meest succesvolle Gran Turismo Sport-spelers, die ouder zijn dan achttien en Mazda’s zoals de RX-Vision GT3 Concept gebruiken, zullen de kans krijgen om deel te nemen aan het door de FIA gecertificeerde Gran Turismo Championship, dat in seizoen 2020 op locaties over de hele wereld zal worden gereden.

Op die manier wil Mazda zijn fangemeenschap versterken door het plezier van racen aan te bieden aan een bredere groep van mensen die houden van digitale autosport (Digital Motor Sports).

Galerij