Mazda kiest resoluut voor duurzaamheid

Mazda kiest resoluut voor duurzaamheid

In het najaar komt de volledig elektrische Mazda MX-30 op de markt. Een auto die ook aan het personeel van Mazda Logistics Europe en Mazda Motor Belux wordt aangeboden.

Ter gelegenheid daarvan werden er op de bezoekers- en personeelsparking, in samenwerking met leverancier Eneco, alvast 43 laadpalen met in totaal 85 laadpunten, en een snellader geïnstalleerd.

Maar ook inzake energieproductie en -consumptie kiest Mazda resoluut voor duurzaamheid. In samenwerking met partner Engie, werden er op het dak van de infrastructuur van Mazda Logistics Europe en Mazda Motor Belux (beide entiteiten gevestigd op dezelfde locatie in Willebroek) zomaar eventjes 3.696 zonnepanelen geïnstalleerd met een totale capaciteit van 1.219 kWp. 73% daarvan wordt door Mazda zelf gebruikt, de rest wordt opgeladen op het net. Dit jaar werd door de installatie al 597 MWh geproduceerd, goed voor een rijbereik van 3 miljoen kilometer in een elektrische auto, en 272 ton CO2 bespaard. De schatting is dat we daarmee op jaarbasis 530 ton CO2 besparen. De totale capaciteit volstaat overigens om 330 gezinnen een jaar lang van energie te voorzien.

Deze aanpak en de lancering van de elektrische MX-30 sluiten perfect aan bij de Sustainable ZoomZoom 2030-strategie van Mazda. Net als de recente lanceringen van de revolutionaire SKYACTIV-X motor en de Mazda M Hybrid-technologie.


Galerij

Terug naar overzicht