De nieuwe PEUGEOT408, onverwacht in alle opzichten, een dynamische, innovatieve fastback

De nieuwe PEUGEOT408, onverwacht in alle opzichten, een dynamische, innovatieve fastback

Met de nieuwe 408 toont PEUGEOT de creativiteit van haar teams door een nieuw fastback silhouet aan te bieden aan de top van het C-segment: de PEUGEOT 408 is de eerste in zijn soort, zowel in de geschiedenis van het Merk als op de huidige automarkt. Hij is onverwacht omdat hij anders is. Deze PEUGEOT van het nieuwe tijdperk heeft een katachtige houding en unieke verschijning, evenals een uitmuntendheid van de techniek gericht op effici├źntie en intelligente elektrificatie, evenals emoties die worden geleverd door geavanceerde technologie├źn gewijd aan rijplezier en instinctief gebruik.

Allure.

De PEUGEOT 408 valt in de eerste plaats op door zijn dynamische fastback silhouet en zijn onmiskenbare stijl, maar ook door het feit dat hij zijn eigen stijl doorbreekt. De katachtige houding is typerend voor de modellen van het merk. De lijnen zijn scherp, de grille is in dezelfde kleur als het koetswerk om perfect op te gaan in de voorkant en toont het nieuwe PEUGEOT embleem, met de kop van een leeuw. De omgekeerde uitsnede van de achterbumper is verrassend en geeft het profiel een krachtige uitstraling. De 408 staat stevig op grote wielen met een diameter van 720 mm, en de iconische 20-inchwielen hebben een ontwrichtend geometrisch design. Aan de voorzijde past de waaiervormige lichtsignatuur perfect bij de 408 in de PEUGEOT-familie, net als de LED-verlichting met drie klauwen aan de achterzijde.

Met een lengte van 4,69 m, gebaseerd op een lange wielbasis van 2,79 m, heeft de nieuwe PEUGEOT 408 een opmerkelijk ruime tweede rij, met 188 mm knieruimte. Ook de bagageruimte is royaal bemeten, met een volume van 536 liter, dat kan worden vergroot tot 1.611 liter als de rugleuningen van de achterbank worden neergeklapt. Hij is 1,48 m hoog en heeft een slank en gestroomlijnd silhouet. Dit verbetert de aerodynamische efficiëntie, met een kleiner frontaal oppervlak.Emotion.

Voor zijn bestuurder en passagiers biedt de PEUGEOT 408 de nieuwste generatie van de PEUGEOT i-Cockpit®, herkenbaar aan het compacte stuurwiel dat in het teken staat van rijplezier en gecontroleerde wendbaarheid.

De nadruk ligt op de kwaliteit van de binnenruimte en op connectiviteit met de nieuwste technologieën om de rij- en reiservaring intuïtiever te maken.

Excellence.

De rijhulpsystemen, aangedreven door 6 camera's en 9 radars, zorgen voor gemoedsrust en veiligheid. Deze omvatten:

  • Adaptieve cruise control met stop en go functie,
  • Nachtzicht, dat waarschuwt voor dieren, voetgangers of fietsers op de rijstrook voordat ze in het grootlicht verschijnen,
  • Dodehoekbewaking op grote afstand (75 meter),
  • Rear Traffic Alert, dat waarschuwt voor een potentieel gevaar bij het achteruitrijden.
Het motorenpalet van de PEUGEOT 408 omvat twee oplaadbare hybride versies met 180 en 225 pk en een benzineversie met 130 pk. Alle drie zijn ze gekoppeld aan een EAT8-automaat met 8 versnellingen. Een volledig elektrische versie zal enkele maanden later volgen.Efficiëntie was een belangrijk aandachtspunt voor de ontwerpers van de PEUGEOT 408, want dankzij de combinatie van inspanningen op het vlak van aerodynamica, gewichtsvermindering (van 1.396 kg) en emissiearme motoren kan het voertuig nu bogen op een laag gemiddeld brandstofverbruik, zowel voor de hybrides als voor de benzineversie met 130 pk.

Galerij

Terug naar overzicht