PEUGEOT INCEPTION Concept - PEUGEOT opent een nieuw hoofdstuk en presenteert zijn visie op de toekomst van de auto

PEUGEOT INCEPTION Concept - PEUGEOT opent een nieuw hoofdstuk en presenteert zijn visie op de toekomst van de auto

De naam PEUGEOT INCEPTION CONCEPT (of "Inceptio" in het Latijn) betekent "het begin". Geen andere naam zou de ambitie van dit PEUGEOT-manifest, dat de belofte van een nieuw tijdperk voor het merk inhoudt, beter kunnen samenvatten. Met zijn visionaire design biedt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT originele technologische perspectieven en neemt hij u mee op een exclusieve auto-ervaring.

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is ontworpen op één van de vier toekomstige "BEV-by-design" platforms van de Stellantis Groep. De komst van deze nieuwe reeks platforms vanaf 2023 zal een revolutie betekenen voor de PEUGEOT wagens van morgen. Ze zijn speciaal ontworpen voor de elektrificatie en bieden grote verschillen op het vlak van architectuur, waarvan de ontwerpers gebruik hebben gemaakt om het passagierscompartiment van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT volledig opnieuw vorm te geven. Ze hebben een nieuwe rijhouding en een nieuwe ervaring voor de passagiers gecreëerd.

Allure: een katachtige look voor een nieuwe designtaal

Op het eerste gezicht is een PEUGEOT herkenbaar aan zijn katachtige houding. De genen van het merk zijn aanwezig, maar de codes zijn geherinterpreteerd voor het nieuwe tijdperk dat vandaag begint. Deze nieuwe designtaal wordt vanaf 2025 op de volgende PEUGEOT geïntroduceerd. Hij is eenvoudiger en verfijnder. Het heeft een afwerking en texturen die de digitale wereld waardig zijn. Dit nieuwe design schakelt tussen sensuele lijnen en atletische rondingen, meer geometrisch en scherper, zoals de horizontale vleugelschouders.De uitdaging van het ontwerp van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ligt in het contrast tussen een dynamisch profiel - voor een katachtige houding - en een passagierscompartiment dat is ontworpen als een glazen capsule die naar voren duikt voor de voeten van de bestuurder en de voorpassagier.

Van opzij gezien heeft het ontwerp nog steeds de PEUGEOT-codes van een slanke, elegante berline, terwijl het ons in vogelvlucht naar de nabije toekomst leidt, die van elektrische auto's die op speciale platforms zijn ontworpen. De magie van het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT schuilt in een perfect naadloze overgang tussen het exterieur en het interieur, met name dankzij de exclusieve beglazing.

EMOTION van nieuwe sensaties met de Hypersquare, de revolutie in de i-Cockpit®.

Al meer dan 9 miljoen i-Cockpit® op de weg. Deze nieuwe cockpitarchitectuur met zijn ergonomische innovaties werd tien jaar geleden geïntroduceerd door de eerste generatie PEUGEOT 208. Vandaag vindt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT hem opnieuw uit door gebruik te maken van gevalideerde futuristische technologieën. De ontwerpers hebben gekozen voor een volledig nieuwe architectuur, waarbij het stuur en de klassieke schakelaars zijn verwijderd. Het Hypersquare-besturingssysteem is digitaal geboren en geïnspireerd op videogames, en brengt het i-Cockpit®-concept van PEUGEOT naar de nabije toekomst.Met zijn nieuwe Hypersquare-besturingssysteem biedt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT nog meer sensaties aan boord dankzij een wendbare rijervaring en een geheel nieuwe, intuïtievere i-Cockpit®. Met één vingertop bedient u alle rijparameters en de steer-by-wire technologie maakt het rijden instinctiever en eenvoudiger, zoals in een videogame maar dan in het echt. De ultieme ergonomie van het Hypersquare, dat het klassieke stuur vervangt, zorgt voor een nieuwe, natuurlijke, eenvoudigere en veiligere manier van rijden. Nieuwe bewegingen voor nieuw rijplezier, voor een ongeëvenaard rijcomfort.

De Hypersquare met digitale elektrische bediening bestaat uit een scherm met ronde cellen in elk van de vier hoeken die verschillende functies hebben.

EMOTION nieuwe rijervaring, verhoogde sensaties en meer comfort

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT biedt een nieuwe visie op het interieur voor een grand tourer en creëert nieuwe, meer langgerekte zitplaatsen, in lijn met de nieuwe "BEV-by-design" architectuur gewijd aan elektrische voertuigen. De hoge gordel fungeert als een rustgevende veiligheidsbeugel. Rij 1 kijkt naar voren en biedt een uitzonderlijk zicht op de weg.

De tweede rij heeft een beter zicht op de buitenwereld, dankzij de royale glasoppervlakken en de nieuwe stoelverhoudingen. De glazen fronten aan de achterzijde van de voorstoelen geven de inzittenden van rij 2 hun eigen sfeer- en instellingszone. Alle materialen in het interieur zijn behandeld op hun reflecties. Dat betekent dat de kleur van het interieur van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT verandert naargelang de omgeving waarin wordt gereden en varieert naargelang het licht. Aan boord worden ruimte, comfort en emotie verhoogd.

EXCELLENCE in materialen met vernieuwde duurzaamheid

PEUGEOT omvormen tot een elektrisch merk betekent meer dan alleen maar batterijen en elektrische motoren in onze auto's plaatsen. Het interieur van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is het resultaat van geavanceerd onderzoek naar de diepgaande transformatie van de ervaring aan boord. Zwart is hier volledig gemeden ten gunste van nieuwe sferen die worden gecreëerd door de combinatie van licht gefilterd door meerkleurig glas en materialen met relatief neutrale metaaltinten, die de sfeer in het passagierscompartiment kunnen veranderen door simpelweg te spelen met reflecties. De PEUGEOT INCEPTION Concept is een showcase van de nieuwe technieken die we zullen invoeren om onze koolstofvoetafdruk in Europa tegen 2030 met meer dan 50% te verminderen en tegen 2038 volledig Carbon Net Zero te zijn.

Galerij

Terug naar overzicht