Red Dot Award 2024: PEUGEOT E-3008 is een winnaar

Red Dot Award 2024: PEUGEOT E-3008 is een winnaar

PEUGEOT heeft opnieuw de Red Dot Award voor uitmuntend design in ontvangst genomen: de nieuwe PEUGEOT E-3008 maakte indruk op het internationale panel van 39 juryleden in de categorie ‘Product Design’ met zijn dynamische fastback silhouet, nieuwe gemoderniseerde voorkant en uitgebreide functies. De voorganger van de PEUGEOT 3008 ontving in 2017 eveneens de Red Dot Award. Het was de negende keer dat PEUGEOT deze felbegeerde designprijs in ontvangst mocht nemen.

Matthias Hossann, Design Director bij PEUGEOT: “Ik ben blij dat het nieuwe ontwerp van de PEUGEOT E-3008 is erkend met de Red Dot Design Award. De PEUGEOT E-3008 grootschalige de vindingrijkheid en houdbaarheid van PEUGEOT en lichaamt al onze merkwaarden. Het opnieuw uitvinden van de PEUGEOT 3008 bestond uit een modernisering van het imago en een harmonisering van het dynamische ontwerp en optimale efficiëntie met behulp van een fastback-silhouet. Deze prijs bewijst dat de creativiteit van ons team vruchten heeft afgeworpen.


Nieuwe voorkant, zwevende achterspoiler en hoogwaardige, moderne kenmerken

De PEUGEOT E-3008 valt op door zijn nieuwe, moderne en efficiënte exterieurdesign. Chrome-componenten zijn verwijderd ten gunste van gelakte exemplaren: Meteor Grey op de voor- en achterbumper, Orbital Black op de spiegelkappen en het onderste gedeelte.

Voor de PEUGEOT E-3008 werd een nieuwe voorkant ontworpen, met onder meer een compleet nieuw ontwerp van de koplampen en het radiatorrooster rond het PEUGEOT-embleem. Het kleurverloop integreert deze kenmerken naadloos in de carrosserie. De compacte koplampen met nieuwe Pixel LED-technologie (standaard voor GT) zijn gehuisvest in een slanke, stijlvolle afwerking en passen de lichtbundel automatisch aan de wegomstandigheden aan, waardoor optimaal zicht wordt gegarandeerd.

De katachtige lijnen van de PEUGEOT E-3008 weerspiegelen de uitgebalanceerde afmetingen van de auto, die een van de meest compacte is in de categorie van de volledig elektrische SUV in het C-segment, terwijl hij toch voldoende ruimte biedt voor passagiers en bagage.

Het best verkochte model van het iconische leeuwenmerk valt op door zijn fastback SUV-design: de traditionele hatchback-lijn is gemoderniseerd met een ‘zwevende’ spoiler, die het silhouet van de carrosserie versterkt en de aerodynamica optimaliseert. De royale achterkant van de nieuwe PEUGEOT E-3008 wordt gekenmerkt door een dynamisch design, dat wordt geaccentueerd door de drieklauwige lichtsignatuur. De nieuwe PEUGEOT E-3008 is verkrijgbaar in de nieuwe kleur Obsession Blue met een subtiele reflecterende kwaliteit, maar ook in Ingaro Blue, Okenite White, Perla Nera Black, Artense Silver en Titanium Grey.

De nieuwe PEUGEOT E-3008 is het eerste model van het merk dat is uitgerust met de nieuwe PEUGEOT Panorama i-Cockpit®. Het zwevende 21-inch gebogen panoramische HD-display creëert een opwindend en verfijnd visueel effect aan boord en integreert het digitale instrumentenpaneel en het grote centrale touchscreen. De LED-sfeerverlichting kan worden aangepast in acht verschillende kleuren en wordt gereflecteerd door een elegante decoratieve rand van echt aluminium die doorloopt over het dashboard en over de deuren.

2024 Red Dot Award

In 2024 werden producten uit 60 landen ingezonden in 51 wedstrijdcategorieën. De juryleden kenden de prijs “Red Dot” of “Red Dot: Best of the Best” toe op basis van de vier kwaliteiten van goed design, evenals de respectievelijke sociaal-culturele achtergrond, professionele focus en ontwerpexpertise. Producten werden niet beoordeeld op onderlinge concurrentie, maar op hun individuele merites.

Red Dot Award
Al meer dan 60 jaar beloont de Red Dot Award innovatief design in de categorieën “Product Design-sign”, “Communication Design” en “Design Concept”. Eén keer per jaar worden de ingezonden producten, communicatieprojecten, designconcepten en prototypes beoordeeld door een internationale jury bestaande uit erkende experts uit verschillende vakgebieden. https://www.red-dot.org/.

Galerij

Terug naar overzicht