Mazda introduceert nieuwe hybrid met 140 pk voor Mazda3 en CX-30

Mazda introduceert nieuwe hybrid met 140 pk voor Mazda3 en CX-30

Mazda lanceert de vernieuwde Mazda CX-30 en Mazda3 modeljaar 2025. Deze nieuwste update bij de Mazda3 en CX-30 wordt gekenmerkt door de introductie van een geavanceerde hybride motor, een krachtige 2.5l e-Skyactiv G motor voorzien van Mazda’s Mild-Hybrid. Daarnaast is het infotainmentsysteem vernieuwd, waardoor de bestuurder over innovatieve technologie en gebruiksgemak beschikt. Naast deze punten profiteren de Mazda3 en CX-30 modeljaar 2025 ook van verbeteringen op het gebied van rijcomfort en nieuwe uitvoeringen, zoals de Takumi-uitvoering. Beide modellen zijn per direct te bestellen en staan midden augustus in de showroom bij Mazda dealers.

Nieuwe hybride motor - voorzien van Mazda’s M-Hybrid

Mazda introduceert voor zowel de Mazda3 als CX-30 de 2.5 e-Skyactiv G-motor voorzien van Mazda’s Mild-Hybrid, als onderdeel van een voortdurend streven om aan de eisen van klanten en de markt te voldoen. De 2.5 e-Skyactiv G motor, die wereldwijd succes kende in de Mazda CX-5, beschikt over een hoge compressieverhouding, geavanceerde cilinderuitschakeling en het Mazda M-Hybrid systeem.

Deze verbeteringen resulteren in een verbeterd rijplezier, comfort en prestaties op het gebied van lawaai, trillingen en ruwheid (NVH). De vernieuwde motor behoudt vergelijkbare prestaties op het gebied van emissies en brandstofverbruik als zijn voorganger, terwijl het bruikbare koppel bij lage tot middelhoge snelheden aanzienlijk toeneemt, wat de algehele rijervaring verbetert. Op beide carlines blijft ook de 2.0 liter e-Skyactiv X motor met 186 pk beschikbaar; de benzinemotor die de eigenschappen van een dieselmotor en benzinemotor op revolutionaire wijze samenbrengt.


Alexa spraakbesturing & geavanceerd navigatiesysteem

Nieuw voor de Mazda3 en CX-30 modeljaar 2025 is de integratie van Alexa. Bestuurders genieten dankzij van naadloze spraakbesturing in de auto. Alexa’s cloudgebaseerde spraakherkenningssysteem ondersteunt natuurlijke taalcommando's en evolueert dagelijks om de nauwkeurigheid te verbeteren, zodat je geen vaste commando's hoeft te onthouden. De modellen hebben tevens een geavanceerd navigatiesysteem, dat de gebruikerservaring verbetert met zijn dubbele offline en online mogelijkheden. De offlinefuncties omvatten toegang tot twintig miljoen POI's (Points of Interest) in het geselecteerde land, routezoekopdrachten op SD-kaart en elke twee minuten verkeersupdates via RDS-TMC voor belangrijke wegen. De online integratie breidt deze mogelijkheden uit en biedt toegang tot tweeëntwintig miljoen POI's en servergebaseerde zoekopdrachten voor geoptimaliseerde routes en een nauwkeurigere verwachte aankomsttijd.


Line-up

De line-up van de Mazda3 én CX-30 is uitgebreid met een Centre-line, een vernieuwde Exclusive-line en drie unieke speciale uitvoeringen: de Homura, Nagisa en Takumi. Elk model biedt uitgesproken uitvoeringen met unieke details en puur vakmanschap.

Galerij

Terug naar overzicht